MM vs MC helipea, kumba valida?

 

 

MM vs MC helipea: milline neist on teie jaoks õige?
Kui otsite oma plaadimängijale uut helipead, kuid ei tea millist valida siis olete õiges kohas! Siin on põhjalik ülevaade liikuva magneti (MM) ja liikuva mähise (MC) helipeadest mis loodevatasti aitab Teil valida just Teile sobiva helipea!

Erinevused MM ja MC helipeade vahel pole küll drastilised, kuid vaatame need siiski üle!

 

MM-helipea ülevaade

 

 

 

 

 

 

 

 

MM vs MC helipea

MM helipeal on fikseeritud mähisesse paigutatud magnet, mis on ühendatud konsooliga. Helipea toodab kiireid ja sujuvaid helisignaale, mis töötavad koos teiste komponentidega.

Heli saab alguse vibratsioonist mis jõuab helipea nõelani plaadil olevatest soontest ning rändab edasi helipea konsooli ja lõpuks mähisteni. Fikseeritud mähiste vahel olevad magnetid tekitavad omakord suure helitugevusega signaali.

 

MM-helipea eelised
MM-helipea suur eelis on selle soodne hind ja suur valik!

Ühilduvus enamiku plaadimängijatega ja sobivus madalama klassi kõlaritega teevad MM helipea klientide seas populaarseks valikuks.

MM kasseti puudused
Koos eelistega tulevad ka puudused. MM-helipea põhiprobleemiks on eluiga mis võrreldes MC-helipeadega on lühem tänu liikuvatele komponentidele.

MM helipea ülevaade

 

 

 

 

 

 

 

MC vs MM helipea
Kui see pole ilmne, töötavad MC-helipead väikeste liikuvate mähistega, mida saab konsooli abil otse kinnitada. Kaks rulli, mis liiguvad, asuvad koos magnetiga helipea sees. Kui magnet ja mähised kokku puutuvad ja loovad kontakti, tekivad helisignaalid.

Helipea nõel saab plaatidelt vibratsiooni ja edastab selle konsooli ning seejärel liigub otse helipeasse, kus magnetid helisignaale loovad.

Madalsagedusel on aga madal väljundvõimsus ja seetõttu ka väike helitugevus.

MC helipea eelised
Kuna MC-helipea on rohkem preemium, on heli kristallselge!

Lisaks võimaldab madal võimendus palju paremat heli mis tuleb ilmsiks high-end kõlaritega kuulades.

MC helipea puudused
Nagu varem mainitud, tähendab väike võimendus selle helipea puhul madalat helimahtu. MC-helipea esmaklassilised omadused tulevad kõrgema hinnasildiga, mis võib olla halb uudis neile, kellel on piiratud eelarve.

MM vs MC kassett: võrdlusjuhend
Siin näitame teile MM- ja MC-helipeade erinevusi.

Helitugevus
Helipea helitugevust tuntakse helisüsteemide tööstuses laialdaselt kui “kasumit”.

Nagu eelnevalt mainitud, loovad MC-helipead madala sageduse ja väljundvõimsusega signaale. Suurema võimenduse saavutamiseks on vaja MC-helipeale juurde ka fonoeelvõimendid.

Vastupidiselt loovad MM-helipead kõrge sagedusega signaale suurema väljundvõimsusega, mistõttu töötab see kõige paremini madala eelvõimendusega.

Müra
Teatavasti on MM-helipeadel suurem väljund, mis aitab summutada või vähendada müra. Seetõttu saavad MM-helipead korralikult töötada kõrge ja madala müratasemega süsteemides.

Samal ajal on MC-helipead madala väljundsignaali tõttu rohkem müra tekitavad. Kuid see pole nii, sest tänu MC-helipea madalale signaalitasemele on signaali ja müra suhe palju parem kui MM-helipeadel. Siiski töötavad need kahtlemata paremini madala müratasemega süsteemides.

Heli
Lõpuks on nende helipeade puhul oluline helikvaliteet. MC-helipea madal väljund võimaldab madalatel sagedustel paremini ja teravamalt kõlada, väiksema müraga. Kuna need töötavad hästi nii kõrgete kui ka madalate sagedustega, saavutatakse suure võimsusega helisüsteemis ka väga hea helikvaliteet!

Kuigi MM-helipead ei pruugi olla nii esmaklassilised, ei ole nad mingil juhul halvad! Vaatamata madala väljundi puudumisele saate endiselt korraliku kvaliteediga heli.

Tänu suurele helitugevusele, mida MM-helipead saavutavad, kui need on ühendatud suure võimsusega süsteemiga, sobivad need väga hästi kontsertidele ja suurtele saalidele kus müra pole siis nii märgatav.

Eluiga
Enne millegi ostmist peaksite alati teadma, kui kaua see võib kesta, sest keegi ei taha midagi osta ainult selleks, et see 2 päeva pärast lõpetaks töötamise.

MM-helipeadel on kummist konstruktsioon, mis kipub aja jooksul venima, nii et peaksite neid helipäid sagedamini vahetama. Seevastu kuna MC-helipeades on kahe pooli vahel magnet, siis üldiselt see ei kulu.

Maksumus
Võime kõik nõustuda sellega, et ostu sooritamisel on hind peamine määraja ja see peaks olema siinkohal kahtlemata arutelu teema.

Tänu lihtsamale ehitusele ja odavamatele materjalidele, mida MM-helipead kasutavad, on need märksa soodsamad kui MC-helipead. Lisaks, kuna MM-helipead töötavad entry level seadmetega paremini, võivad madalama eelarvega ostjad leida, et see on targem valik.

Kuna MC-helipeade tootmine on kallim ning need töötavad paremini Preemium klassi seadmetega on ka nende hind oluliselt kõrgem kui MM-helipeadel.

Järeldus
Loodan, et nüüd on Teil olemas ettekujutus MM ja MC helipeadest. Kuna klientide vajadused varieeruvad alati siis ei saa meie Teie eest otsustada milline helipea just Teile kõige paremini sobib!

Võtke aega, et kõike arvesse võtta ja enne valiku tegemist veenduge, et valisite just endale sobiva helipea!

 

originaal artikkel https://thejonspencerbluesexplosion.com/mm-vs-mc-cartridge/

Share this post